MojWindows

Spoločnosť Lenovo na konferencii Transform a ISC High Performance odhalila nové portfólio end-to-end datacentier, ktoré sú vhodné pre použitie na úlohy ako dátová analytika, vysokovýkonné výpočty, hybridný cloud, umelá inteligencia a strojové učenie. Najnovšie novinky zapadajú do najväčšieho a najkomplexnejšieho portfólia serverových, úložných, sieťových, softvérových služieb a služieb pre dátové centrá, ako aj medzi nové značky ThinkSystem a ThinkAgile. Lenovo týmto spôsobom reaguje na požiadavky svojich zákazníkom, ktorým chce pomôcť vyriešiť aj tie najnáročnejšie výzvy.

Think Ahead: Spoločnosť Lenovo mení predstavy o datacentrách budúcnosti

Lenovo oslavuje tento rok 25 rokov značky Think a pri návrhu noviniek tak vychádza z dlhoročných skúsenosti. Nové riešenia Lenovo ThinkSystem a ThinkAgile pre dátové centrá prinášajú organizáciám zdroje, ktoré sa môžu prispôsobiť meniacim sa potrebám podniku. Portfólio ThinkSystem založené na procesoroch Intel Xeon Scalable má priniesť nový štandard pre priemysel pod jedinou jednotnou značkou zahŕňajúcou servery, úložné a sieťové systémy. Na ňom ďalej buduje softvérové ​​portfólio riešení ThinkAgile. Lenovo pritom zdôrazňuje tri základné oblasti, na ktoré sa zameriava – jednoduchosťou, agilita a flexibilita a príprava na budúcnosť.

Lenovo ThinkSystem SR950 facing-right view 1

Jednoduchosť – Portfólio ThinkSystem bolo navrhnuté tak, aby bezproblémovo spolupracovalo so súčasnými IT systémami organizácie, bez nutnosti kompletne prepracovať dátové centrum. Zákazníci tak môžu začať novú kapitolu bez toho, aby museli odstrániť tú predošlú. ThinkSystem kombinuje to najlepšie zo systému SystemX z dedičstva IBM s licenciou Lenovo ThinkServer do jediného riešenia postaveného na histórii viac ako 150 svetových rekordov x86 serverov.

Agilita a flexibilita – Predinštalované, vopred pripravené a otestované ponuky prinášajú zákazníckym dátovým centrám nové možnosti, vrátane automatizovaného riadenia životného cyklu, zníženie celkových nákladov a zníženie potreby IT zdrojov na udržanie platformy. Tieto riešenia zahŕňajú radu ThinkAgile SX pre Microsoft Azure Stack a riešenia na úrovni racku ThinkAgile SX, ktoré integrujú sieťové prvky s hyperkonvergovanou ponukou pre bezproblémový zážitok zákazníkov.

Príprava na budúcnosť – infraštruktúra vytvorená z nových produktov Lenovo má byť navrhnutá s ohľadom na flexibilitu v prispôsobovaní sa zmenám a relevantná tak zostane aj pre budúce potreby.

Nové portfólio riešení Lenovo ThinkSystem a ThinkAgile bude k dispozícii v lete 2017.

01_ThinkSystem_Family_Stills

Lenovo demonštruje možnosti svojich produktov v Barcelonskom superpočítačovom centre

Spoločnosť Lenovo v súvislosti s prezentovaním nového portfólia oznámila dodanie jedného z najvýkonnejších systémov, ktorý je zároveň jedným z prvých počítačov na svete postavených na procesore Intel Xeon Platinum, do Barcelonského superpočítačového centra (BSC). Superpočítač BSC MareNostrum 4, ktorého úlohou je výskum v oblasti vedy a inžinierstva, obsahuje 48 rackov s viac ako 3 400 uzlami s procesormi Intel Xeon novej generácie a centrálnou pamäťou 390 terabajtov. Jeho najvyšší výkon bude viac ako 11 petaflopov/s, čo umožní centru testovať a analyzovať najnovšie objavy v oblasti superpočítačov.

This image shows the Lenovo ThinkSystem SN550 in a front left-facing view

27.06.2017

+