MojWindows

Nový dizajnový jazyk Fluent Design System si za ostatné mesiace postupne našiel svoje miesto vo viacerých produktoch Microsoftu a v tomto trende naďalej pokračuje. Fluent Design System sa bude postupne vyvíjať, podobne ako je to v prípade operačného systému Windows 10.

Momentálne sa nachádza vo svojej počiatočnej fáze, kedy sú do aplikácií naprieč portfóliom Microsoftu zavádzané len jemné zmeny primárne v podobne efektov priehľadnosti a vylepšenej odozvy prvkov pri práci s myšou. Najvýraznejšie zmeny sú prirodzene badateľné v rámci testovacích zostáv Windows 10 z okruhu Fast Ring, no na novinky reagujú už aj tvorcovia aplikácií tretích strán.

Hoci Microsoft už dávnejšie prezentoval nejaký ten koncept, ako by mohlo vyzerať systémové rozhranie konzoly Xbox One obohatené o prvky Fluent Design System, pričom aplikácia Groove Hudba už v tomto duchu upravená bola, stále neprezradil, kedy majú konzoloví nadšenci novinku očakávať.

Náš tip
Fluent Design System aplikácie pripraví aj na používanie vo virtuálnej realite

View post on imgur.com

Na konzolových hráčov ale čiastočne došlo, keďže Microsoftu sa pustil do úpravy systémovej aplikácie Xbox pre Windows 10. Upravené v nej bolo rozhranie, primárne takzvané „hamburger menu“, ktoré je priehľadné a používateľ vidí, čo sa nachádza za aplikáciou. Vizuálne tak aplikácia pôsobí o čosi lepšie ako jej predošlá verzia.

Kým budú dokončené všetky potrebné úpravy aplikácií, ubehne ešte nejaký ten mesiac, stále je však dobré vidieť, že práce aktívne pokračujú.

Náš tip
Spoznávame Windows 10, časť tretia – Aplikácia Xbox

xbox-app-fluent-design

Zdroj: WC

30.06.2017

+