MojWindows

Zatiaľ čo počítače so systémom Windows 10 sa aktuálne tešia viacerým prírastkom v obchode Windows Store, situácia v prípade smartfónov je o čosi horšia. Ďalšia nepríjemná správa prichádza pre používateľov populárnej aplikácie Evernote, ktorej mobilná verzia bola 29.6.2017 stiahnutá z obchodu Windows Store.

Používatelia, ktorí ju majú nainštalovanú ju síce môžu používať naďalej, no nakoľko sa už nedočkajú žiadneho vylepšenia, či opravy, zostáva otázne, ako dlho v tom budú pokračovať. Tvorcovia navyše upozorňujú, že aplikácia môže kedykoľvek prestať fungovať, pričom riešiť to nebudú.

Okrem platformy Windows Phone, bola podpora ukončená aj pre smartfóny BlackBerry. Spoločnosť stojaca za aplikáciou Evernote sa vyjadrila, že svoje zdroje ide sústrediť na vývoj kľúčových produktov – Evernote Web a Evernote pre  Android, Windows, Mac, iPhone, iPad, a iPod touch.

Používatelia o svoje poznámky a pracovné zošity neprídu, nakoľko tie sú synchronizované a dostupné zo serverov. Prístup k nim je tak možný z ostatných platforiem, či webového rozhrania.

Náš tip
Spotify ukončuje vývoj pre mobilný Windows, prechádza do režimu údržby

Zdroj: Evernote

30.06.2017

+