MojWindows

Microsoft odštartoval herný veľtrh E3 2017 vo veľkom štýle a počas prezentácie ohlásil množstvo noviniek pre Xbox, ako aj pre hráčov na počítačoch s Windows 10. Okrem toho, že sme sa konečne dozvedeli tak žiadané informácie o novej konzole, nešetrilo sa ani správami o nových hrách. Prinášame krátke zhrnutie toho, na čo sa môžeme tešiť v dohľadnej dobe.

Hry pre pôvodný Xbox budú zaradené do programu spätnej kompatibility

Microsoft počas prezentácie ohlásil, že hry vydané pre pôvodný Xbox budú zaradené do programu spätnej kompatibility, kde sa pripoja k súčasným titulok pre Xbox 360. V preklade to znamená, že na rodine Xbox One si môžete zahrať všetky hry z histórie Xbox. Nakoľko však ide o náročný proces, podporované hry sa budú objavovať postupne.

Minecraft prepojí hráčov naprieč všetkými platformami

Pozornosť sa dostala aj jednému z najpopulárnejších titulov dneška – Minecraftu. S využitím nového herného enginu hra nielenže dostane 4K prevedenie pre Xbox One X a Windows 10, no zároveň prepojí hráčov zo všetkých moderných verzií služby Minecraft Realms. V jednom svete sa tak spolu stretnú hráči z Windows 10, Xbox One, Nintendo Switch, ako aj mobilných verzií.

22 konzolových exkluzivít

Predstavených bolo celkovo 42 hier, pričom v prípade 22 z nich má ísť exkluzívne tituly pre platformu Xbox One. Microsoft týmto spôsobom reaguje na sťažnosti konzolových fanúšikov, ktorí upozorňovali, že exkluzivít je žalostne málo.

4K rozlíšenie pre existujúce tituly

Xbox takisto oznámil, že hry ako Gears of War 4, Forza Horizon 3, Minecraft, Resident Evil 7, Final Fantasy 15, Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, Rocket League a ďalšie desiatky obľúbených Xbox One titulov sa dočkajú bezplatnej aktualizácie, aby využili plný výkonový potenciál Xbox One X. Mnohé z nich budú vylepšené, aby bežali v plnom 4K rozlíšení a budú dostupné v deň uvedenia Xbox One X, teda 7. novembra.

Assassins’s Creed: Origins

Debutu sa dočkalo aj ďalšie pokračovanie série Assassins’s Creed s podtitulom Origins. Novinka hráčov tento raz zavedie do starodávneho Egypta. Fanúšikovia série sa môžu tešiť na štandardné prvky, doprevádzané niekoľkými atraktívnymi novinkami. Assassins’s Creed: Origins vychádza pre PC, Xbox One a PlayStation 4 už 27.októbra.

Crackdown 3

Po rokoch čakania sa 7. novembra, po bodu Xbox One X, konečne dočkáme aj akciou nabitého titulu Crackdown 3. Futuristické mesto plné kriminálnych živlov sa pripomína novým trailerom. Crackdown láka hlavne na rozsiahly svet, ktorý má byť v režime viacerých hráčov kompletne zničiteľný.

Forza Motorsport 7

Nechýbalo ani predstavenie najnovšieho prírastku do série závodných hier Forza, tentokrát už s poradovým číslom 7. Novinka Forza Motorsport 7 vychádza 3. októbra a podľa vyjadrené tvorcov má byť najrealitstickejším a technicky najprepracovanejších závodným titulom, aký bol kedy vytvorený. Ponúknuť má viac ako 700 áut, medzi ktorými prvýkrát nájdeme aj Porsche 911 GT2 RS, a 30 rôznych tratí. Na novej konzole Xbox One X si ju vychutnáme v 4K rozlíšení pri 60 snímkach za sekundu. Nepôjde však o exkluzivitu pre konzoly, okrem Xbox One dorazí aj na počítače s Windows 10.

Life is Strange: Before the Storm

Prepracovaná adventúra Life is Strange, ktorá za srdce chytila nejedného hráča, sa tento rok dočká rozšírenia. V ňom budeme sledovať osudy hrdinov ešte pred príbehom prvej časti. Zhostiť by sme sa mali role sympatickej rebelky Chloe a postupne tak sledovať vývoj jej charakteru do podoby, ako ho poznáme z Life is Strange. Vývojári opäť stavili na epizodický formát. Celkovo sa máme dočkať troch častí, pričom prvá z nich vychádza 31.augusta. Pokiaľ si vývojári zachovajú doterajší štandard, tak sa fanúšikovia určite majú na čo tešiť. Life is Strange: Before the Storm vychádza pre Xbox One, PlayStation 4 a PC.

Metro Exodus

Z nového prírastku sa teší aj temná postapokalyptická séria Metro, inšpirovaná knižnou predlohou. Pozostatky Ruska sa opäť raz stanú vašim útočiskom, kde budete musieť bojovať o holý život. Termín vydania bol ohlásený na rok 2018, pričom Metro dorazí na Xbox One a Windows 10. V prípade novinky Xbox One X sa môžeme tešiť na 4K rozlíšenie pri 60 snímkach za sekundu

Ori and the Will of the Wisps

Hra Ori and the Blind Forest od štúdia Moon Studios chytila za srdcia množstvo Xbox One hráčov a patrí medzi najkrajšie hry, ktoré sú pre túto konzolu dostupné. Čoskoro sa navyše dočká pokračovania s názvom Ori and the Will of the Wisps, ktoré sa bude niesť v rovnakom duchu. Novinka bude dostupná pre konzoly Xbox One a Windows 10, pričom pôjde o titul Xbox Play Anywhere.

Playerunknown’s Battlegrounds

Multiplayerová survival akcia, ktorá momentálne hýbe herným svetom, na konzoly Xbox One dorazí ešte tento rok. Vydaná má byť aj špeciálna aktualizácia pre Xbox One X, ktorá prinesie lepšiu vizuálnu podobu. Hra Playerunknown’s Battlegrounds je postavená na masívnom režime viacerých hráčov Battle Royale, kde súčasne bojujete bok po boku, pričom sa snažíte prežiť čo najdlhšie.

State of Decay 2

Fanúšikovia survival akcie si rozhodne prídu na svoje. Pripravovaná hra State of Decay 2 bude orientovaná na spoluprácu viacerých postáv v neľútostnom svete preplnenom zombie. Dostupná bude budúci rok pre Xbox One a počítače.

Sea of Thieves

Multiplayerová hra Sea of Thieves s pirátskou tematikou bola prezentovaná už pred rokom, no vývojári si teraz pripravili poriadnu ukážku v trvaní takmer 10 minút. V hre zažijeme prepracované námorné aj pozemné boje. Ešte si ale budeme musieť chvíľu počkať. Na konzoly Xbox One a Windows 10 vychádza až budúci rok.

12.06.2017

+