MojWindows

Štatistická spoločnosť AdDuplex po takmer mesiaci zverejnila aktuálne čísla ohľadom používaných verzií operačného systému Windows 10. Tie pochádzajú z 26. júna a jasne ukazujú, že najnovšiu dostupnú verziu používa už 35,7% používateľov Windows 10. , čo ukazuje, že postupné sprístupňovanie aktualizácie nabralo na obrátkach. AdDuplex ale uvádza, že tempo rozširovania je približne rovnaké, ako to bolo v prípade predošlej aktualizácie.

Náš tip
Ako sa vrátiť na predošlú verziu Windows 10 po inštalácii aktualizácie Creators Update

Podiel predošlej systémovej verzie – Anniversary Update z pôvodných 75,4% aktuálne klesol na 58,3%. Zaujímavé je aj to, že pôvodnú, dnes už nepodporovanú verziu Windows 10 stále nájdeme na 1,5% počítačov.

adduplex-june-17

Tak ako pri každej veľkej aktualizácii pre Windows 10, aj Creators Update je cez službu Windows Update k používateľom distribuovaná vo viacerých fázach. Spôsobené je to opatrným prístupom zo strany Microsoftu, ktorý sa chce vyvarovať zbytočným komplikáciám. V každej distribučnej fáze preto zbiera a vyhodnocuje obrovské množstvo diagnostických dát. Akonáhle sa ukáže, že niečo neprebieha tak, ako by malo, situáciu okamžite koriguje.

Náš tip
Microsoft oficiálne začal s distribúciou Creators Update, proces bude trvať mesiace

adduplex jun

Podľa aktuálnych čísel je na Windows smartfónoch neustále najpoužívanejších operačným systémom Windows Phone 8.1 s podielom 73,9%. Druhý, Windows 10 Mobile, si ukrojil 20,3%.

Náš tip
Čo vlastne prináša Windows 10 Creators Update pre podporované smartfóny?

Z pohľadu smartfónov s Windows 10 sa situácia medzimesačne výrazne nezmenila. Aktualizácia Creators Update sa nachádza na 58,9% smartfónov, čo je oproti marcovým 55,9% len minimálny nárast.

adduplex jun 2

28.06.2017

+