MojWindows

Podľa informácií, ktoré zverejnil portál Thurrot, má Microsoft pripravovať výraznejšie zmeny pre svoju digitálnu asistentku Cortana. Úpravy vníma ako dôležitý krok pre zvýšenie pravidelných interakcií zo strany používateľov systému Windows 10.

Prvou z nich je úprava rozhrania, ktoré bude v novej verzii dôraznejšie zamerané na písané konverzácie. Čiastočnou inšpiráciou má v tomto prípade byť fungovanie pomocníka Google Assistant zo systému Android.

Hoci používatelia môžu svoje otázky Cortane zadať pomocou klávesnice už dnes, nové rozhranie bude na textovú konverzáciu prispôsobené omnoho lepšie. Namiesto toho, aby sa po každom vstupe zobrazovala rozsiahla odpoveď, prebiehať to bude podobnou formou, ako keď si s niekým posielate textové správy. Na základe toho bude v jednej konverzácii možné prezerať predošlé vstupy a odpovede, ktoré sú ešte stále relevantné.

Okrem toho má Microsoft zvažovať aj presunutie Cortany vo Windows 10 zo súčasnej pozície vedľa tlačidla Štart do takzvanej oznamovacej oblasti – vedľa hodín. Rozhranie a nové funkcie sa nachádzajú v ranom štádiu, no zatiaľ to má fungovať tak, že pokiaľ sa Cortane položí otázka, jej rozhranie sa otvorí na pravej strane obrazovky nad oznamovacou oblasťou, rovnako ako to je v prípade hodín a kalendára.

Na vylepšeniach sa má pracovať už niekoľko týždňov, no momentálne nie je známe, kedy by do systému mohli doraziť.

Náš tip
Šikovný vývojár posúva asistentku Cortana opäť o niečo bližšie k holografickej verzii

Zdroj: Thurrot

10.06.2017

+