MojWindows

Pôvodná konzola Xbox One bola vydaná ešte koncom roka 2013, a odvtedy sa dočkala už viacerých nástupcov vo forme vylepšených modelov ako Xbox One Elite, či najnovšie modelu Xbox One S. Microsoft navyše v horizonte najbližších mesiacov do ponuky zaradí aj horúcu novinku dlhodobo známu pod kódovým názvom „Project Scorpio„. Pre mnohých konzolových fanúšikov tak nadchádza vhodné obdobie vymeniť svojho starého miláčika za novší model.

Náš tip
Objednal si notebook, Microsoft mu poslal prototyp konzoly Xbox One

Či už idete svoju starú konzolu Xbox One niekomu darovať alebo ste sa ju rozhodli predať a čiastočne tak pomôcť peňaženke pri kúpe náhrady, dôležitým krokom je resetovať ju do výrobných nastavení, aby došlo k odstráneniu všetkých údajov.

Ako s takmer každým moderným kúskom techniky, aj v prípade konzoly Xbox One je kompletné resetovanie konzoly dôležitým krokom pre ochránenie svojich osobných údajov. Nakoľko je samotný herný profil Xbox Live hlboko prepojený s celým ekosystémom Microsoft účtu, kde má väčšina používateľov priradenú aj kreditnú kartu, vymazaním všetkých dát sa vyhnete sa vyhnete prípadným starostiam v budúcnosti.

Ak chcete budúcemu majiteľovi pridať aj nejaké tie hry, ktoré vlastníte vo fyzickej podobe a máte ich na konzole nainštalované, môžete ich pred procesom resetovania konzoly preniesť na externý disk a následne vrátiť na konzolu, čím mu uľahčíte množstvo času, ktoré by následne strávil ich opätovným sťahovaním. Prípadne si tieto hry môžete odložiť pre vlastnú potrebu, ak konzolu len meníte za novší model.

Náš tip
Ako si cez externé disky rozšíriť kapacitu a urýchliť spúšťanie hier na konzole Xbox One | Návody

Ako resetovať Xbox One pred predajom alebo darovaním a odstrániť tak všetky údaje

Samotné resetovanie Xbox One na výrobné nastavenia je jednoduchým procesom.

  • Na konzole prejdite do systémových nastavení Settings.
  • Prejdite do ponuky System.
  • Tam zvoľte ponuku Console info.
  • Následne vyberte možnosť Reset console a z ponúkaných možností zvoľte Reset and remove everything.
  • Systém sa pár sekúnd bude pripravovať a následne spustí potrebný proces.
  • Po úspešnom dokončení sa vám zobrazí obrazovka pre prvotné nastavenie konzoly.

Xbox One reset

 

09.06.2017

+