MojWindows

Už aj Microsoft sa rozhodol staviť na nostalgiu starších hráčov a oživiť jednu z najlepších stratégií všetkých čias. Dnes už legendárna stratégia Age of  Empires sa pri príležitosti dvadsiateho výročia svojho prvého vydania dočká oživenia v novom šate. Remastrovaná verzia pôvodného titulu z roku 1997 prinesie novú vizuálnu stránku vrátane podpory 4K rozlíšenia a vynovených modelov vo vysokom rozlíšení.

Oznámené boli aj bližšie nešpecifikované vylepšenia hrateľnosti, prerobený soundtrack, ako aj nové herné možnosti. Spomínajú sa napríklad pokročilé možnosti pre prácu s hernou mapou, ale aj nová kampaň.  Opäť sa môžeme tešiť na režim pre jedného hráča aj skvelý multiplayer, ktorý bude postavený na službe Xbox Live, pričom chýbať nemajú ani achievementy.

Titul s názvom Age of Empires Definitive Edition je pripravovaný pod taktovou Microsoft Studios, rovnako ako pôvodná verzia hry, ktorá pre mnohých hráčov predstavovala vstupnú bránu k žánru strategických hier. Obsahovať má aj rozšírenie The Rise of Rome, ktoré pridáva nové jednotky. Remastrovaná stratégia má byť dostupná ešte tento rok, no presný dátum vydania, ani predajná cena zatiaľ zverejnené neboli. Ohlásené ale bolo verejné beta testovanie, do ktorého sa dá prihlásiť na oficiálnej stránke hry. Novinka má byť dostupná exkluzívne pre Windows 10, preto sa treba pripraviť na distribúciu cez Windows Store.

14.06.2017

+