MojWindows

Prvky nového dizajnérskeho jazyka „Fluent Design“ sa pomaly dostávajú aj do aplikácií tretích strán ponúkaných cez Windows Store. Najnovšie sa zmeny vizuálneho prevedenia dočkala archivačná aplikácia 8 Zip.

Náš tip
Dropbox v novej verzii dostáva prvky rozhrania po vzore Project NEON | Aplikácie

Tá si dokáže poradiť so širokou škálou formátov slúžiacich na vytváranie archívov, ako rar, zip, 7z, zipx, iso, bzip2, gzip, tar, arj, cab, cbz, cbr. Pochváliť sa navyše môže výbornou rýchlosťou, ale aj zabudovaným prehliadačom, ktorý priamo umožňuje otvoriť audio, video, obrázky, dokumenty a ďalšie druhy súborov.

8 Zip titulka

Ako súčasť väčšej aktualizácie, ktorá ju vynovila na používanie s Windows 10 Creators Update, dostala nové rozhranie postavené na efekte priehľadnosti, ktorým sa Fluent Design momentálne vyznačuje. Vývojári našťastie mysleli aj na to, že nie každému používateľovi sa táto zmena bude páčiť, a preto pridali možnosť priehľadnosť cez nastavenia aplikácie vypnúť.

Náš tip
Testujete Windows 10 a nepáčia sa vám nové efekty priehľadnosti? Môžete ich vypnúť | Návod

Nová verzia aplikácie si toho ale pripravila omnoho viac. Medzi vyzdvihovanými novinkami je podpora pre funkciu „obraz v obraze“ pri sledovaní multimédií, zabudovaný ekvalizér pre audio, ako aj rozšírené možnosti pre systémovú funkciu „Zdieľať“, cez ktorú je možné archívy otvárať, prípadne vytvárať.

8 Zip

Aplikácia 8 Zip je dostupná v dvoch verziách – bezplatnej 8 Zip Lite a platenej 8 Zip, ktorá toho prirodzene dokáže podstatne viac.

01.06.2017

+