MojWindows

Microsoft sa v rámci prezentácie noviniek z aktualizácie Fall Creators Update venoval aj novej aplikácii Story Remix. Ide o jednoduchý nástroj na úpravu videí a spájanie fotografií do väčších projektov, pričom jeho plánovaným pridaním do systému Microsoft reaguje priamo na požiadavky používateľov, ktorým chýba aplikácia Movie Maker.

Aplikácia tak poskytne množstvo nástrojov na úpravu fotografií, či videí, ktoré je možné používať intuitívne, bez predošlých zručností. Okrem spájania viacerých videí do jedného výsledného celku, tu ďalej bude možné použiť nástroje pre strihanie videa, rôzne filtre pre celkovú úpravu, či nástroje pre idetifikáciu objektov a osôb alebo pridávanie popisného textu. Vďaka prepojeniu s ďalšími systémovými nástrojmi bude možné využívať aj vkladanie obsahu kreslením, prípadne vkladanie 3D objektov z databázy rôznych aplikácií.

Skvelou vychytávkou je plynulé pokračovanie v práci na projekte po zmene zariadenia. Ak teda používateľ niečo rozpracuje napríklad na svojom smartfóne, v práci môže pokračovať napríklad na počítači, a to bez toho, aby sa musel namáhať s komplikovaným prenosom projektu. Aplikácia za týmto účelom totiž využíva ukladanie obsahu do cloudu.

Zaujímavá je napríklad aj voľba toho, na akú časť obrazu má byť pri prehrávaní kladený dôraz, napríklad priblíženám obrazu. Novinka navyše bude obsahovať podporu pre rozličné platformy (Android, iOS), ako aj aplikácie (Groove Hudba, Remix 3D, Skicár 3D).

12.05.2017

+