MojWindows

Program verejného testovania Windows Insider opäť rozširuje svoju ponuku. Po novom bude na vyskúšanie ponúkať aj testovacie verzie operačného systému Windows Server. Microsoft rozšírenie hraníc svojho programu oznámil prostredníctvom technologického blogu, kde ďalej informuje, že prvé zostavy sa začnú objavovať už začiatkom tohto leta. Nové skúšobné verzie systému by sa pritom mali objavovať s podobnou frekvenciou ako to je v prípade Windows 10.

Náš tip
Program Windows Insider – súhrnný prehľad

Rozšírenie ponuky o Windows Server sa opiera priamo o požiadavky používateľov, ktorí chcú mať prístup k testovacím verziám systému, aby tak bližšie mohli sledovať a vyskúšať si všetky budúce zmeny.

Ide tak o druhé masívnejšie rozšírenie Insider programu za ostatné mesiace. V apríli totiž Microsoft uviedol odnož programu Windows Insider pre firemný segment. Jeho cieľom je poskytnúť IT správcom možnosť ako môžu testovať pripravované verzie systémov, ktoré budú neskôr nasadzovať do prevádzky.

Program je oddelený hlavne z toho dôvodu, aby sa IT správcom ľahšie komunikovalo o veciach, ktoré nie sú zaujímavé pre bežného používateľa, no vo firemnej infraštruktúre majú svoje neoddeliteľné miesto.

Zdroj: Microsoft

14.05.2017

+