MojWindows

Spoločnosť Qualcomm, ktorá je výrobcom procesorov Snapdragon pre mobilné zariadenia, zverejnila nové video, kde v rýchlosti zachytáva používanie operačného systému Windows 10 na procesore Snapdragon 835.

Ide o projekt, na ktorom s Microsoftom pracuje už dlhú dobu, pričom výsledkom majú byť nové atraktívne zariadenia s lákavou výdržou batérie, kompaktným prevedením, rozsiahlou konektivitou a ďalšími výhodami. Qualcomm napríklad uvádza, že vynikať budú hlavne extrémne rýchlym prechodom do režimu spánku a prebúdzaním.

Windows 10 pre ARM bude uvedený po boku aktualizácie Fall Creators Update a „nová generácia počítačov“, ako Qualcomm tieto zariadenia označuje, sa do predaja má dostať približne v tejto dobe.

Krátke video demonštruje, že aplikácie ako Word, PowerPoint a Excel budú fungovať úplne rovnako ako na počítači a jediným rozdielom je to, že „bežia“ na procesore architektúry ARM. Okrem toho je ako výhoda spomenuté aj gigabitové LTE pripojenie pre rýchle sťahovanie súborov, či plynulé prehrávanie fullHD filmov.

Náš tip
Windows 10 na procesoroch architektúry ARM spustí bez jedinej úpravy UWP aj X86 Win32 aplikácie

31.05.2017

+