MojWindows

Windows Store sa v ostatnej dobe dočkal ohlásenia viacerých prírastkov a vylepšení, pomocou ktorých sa ho Microsoft snaží dostať do pozície atraktívneho zdroja aplikácií. Jedným z najväčších problémov, na ktorý sa už dlhú dobu sťažuje veľký počet používaťeľov, je nedostatok kvalitných aplikácií a nutnosť spoľahnúť sa na iné zdroje, štandardne webové stránky.

Microsoft ale nedávno predstavil novú edíciu svojho operačného systému Windows 10, označenú prívlastkom S, ktorá je po stránke aplikácií odkázaná čisto na obchod Windows Store. Keďže tomuto systému potrebuje pripraviť čo najlepšiu štartovnu pozíciu, musí svoj obchod dostať do čo najlepšej pozície a pridať doňho čo najviac žiadaných aplikácií. A zdá sa, že tieto plány začína postupne plniť.

Začiatkom mesiaca bolo ohlásené, že do obchodu Windows Store pribudne aplikácia populárnej hudobnej streamovacej služby Spotify, ktorú bude nasledovať rovnako známa hudobná aplikácia iTunes. A najnovšie informácie navyše naznačujú, že pre počítače je pripravovaný ďalší populárny prírastok – aplikácia sociálnej siete WhatsApp, ktorá bola cez Windows Store doteraz dostupná len pre smartfóny.

Aplikácia sa už momentálne dá cez Windows Store vyhľadať aj vo verzii pre počítače, no pokusy o jej stiahnutie končia neúspechom. Nie je tak vôbec známe, kedy by mala byť oficiálne dostupná aj v tejto verzii. Po stránke funkcionality by ale malo ísť o rovnakú aplikáciu, ako je tá, ktorá je pre desktopy dostupná momentálne prostredníctvom oficiálnej webovej stránky.

Reálne tak ide len o nadstavbu webového rozhrania, ktorá vyžaduje, aby používateľ pre prihlásenie, ako aj jej používanie disponoval smartfónom s aktívnym pripojením na internet. Praktickosť celej aplikácie tak kvôli tomuto obmedzeniu značne pokrivkáva, no stále sa nájdu jej priaznivci. V konečnom dôsledku tu používateľ totiž nájde všetky požadované veci, medzi ktorými nechýba množstvo emotikonov, možnosti pre zdieľanie videí, fotografií a dokumentov, ako aj ďalšie očakávané funkcie.

15.05.2017

+