MojWindows

Iniciatíva Play Anywhere sa aktuálne teší z nového prírastu, ktorým je kriticky oceňovaná „point&click“ adventúra Thimbleweed Park. Pôvodne bola vydaná pre konzolu Xbox One ešte v marci tohto roka, no teraz si ju môžu vychutnať už aj hráči na počítačoch so systémom Windows 10. Každý, kto si ju zakúpi na jednu z týchto platforiem, ju tak automaticky získa aj pre tú druhú.

Thimbleweed Park pochádza z dielne tvorcov známych hier ako Maniac Mansion a Monkey Island, pričom tentoraz sa zamerali na príbeh tajomného sveta plného bizarných udalostí, kde sa postupne prepojí osud piatich nič netušiacich ľudí. Podivuhodná scenéria mesta, kde zastal čas, v sebe prepája prekliaty hotel, či opustený cirkus a na návštevníkov tu čaká nejedno prekvapenie.

To, čo na prvý pohľad vyzerá ako náhodné udalosti je v skutočnosti poriadne prepletené. Jednoduchý prípad vraždy sa tak postupne rozvedie do omnoho komplikovaného, vzrušujúceho dobrodružstva. Hra Thimbleweed Park je dostupná prostredníctvom obchodu Windows a Xbox Store za cenu 20€.

06.05.2017

+