MojWindows

Len niekoľko hodín pred začiatkom prezentácie, na ktorej má Microsoft odhaliť novú edíciu operačného systému Windows 10, ako aj hardvérové produkty konkurujúce Chromebookom, unikli informácie o jednej z noviniek. Tá bola doteraz známa len ako „cloudbook“.

Zariadenie využívajúce operačný systém Windows 10 Cloud, respektíve Windows 10 S, podľa uniknutých informácií nesie názov Surface Laptop. Napriek tomu, že patrí do rodiny produktov Surface, predpokladá sa, že Microsoft nastaví nižšiu cenu, než býva zvykom. Tomu má dopomôcť aj použitie novej edície systému Windows 10, ktorá by mala byť výrobcom dostupná za symbolickú cenu, prípadne bezplatne.

Surface Laptop 2

Zariadenie má byť vybavené 13,5-palcovou obrazovkou PixelSense s 3,4 miliónmi pixelov a rovnakou klávesnicou akou je vybavený napríklad aj Surface Pro 4. Najnovší prírastok do rodiny Surface sa vyznačuje aj svojimi rozmermi. So sklopenou obrazovkou má maximálna hrúbka dosahovať 14,47 mm, pričom v prednej časti to bude dokonca len 9,9mm. Zaujímavú hodnotu dosahuje aj po stránke hmotnosti, kde ide o 1,25 kg.

Surface Laptop 3

Zverejnené obrázky, ako aj meno tejto novinky ale naznačujú, že pôjde o tradičný notebook bez odnímateľnej klávesnice, či otáčateľnej obrazovky. Vo výbave by sa mala nachádzať trojica portov pozostávajúca z klasického USB portu, DisplayPortu a audio jacku. Chýbať pritom nemá ani čítačka na microSD karty.

Surface Laptop

Presné hardvérové špecifikácie zatiaľ nie sú známe, no vo všeobecnosti sa predpokladá, že dostupných bude viacero konfigurácií. Ďalšie podrobností vrátane ceny by sme sa mali dozvedieť už o niekoľko hodín.

Surface-Laptop-4

Zdroj: WindowsCentral

02.05.2017

+