MojWindows

SongArc, pomerne známa hudobná hra, ktorá v sebe kombinuje najlepšie prvky titulov Guitar Hero a Fruit Ninja si na mobilnej platforme Windows zažila svoje chvíle slávy, no aktuálne je už pripravená kompletne ukončiť svoje pôsobenie. Jej tvorca totiž prednedávnom oznámil, že pred oficiálnym ukončením bezplatne sprístupňuje kompletný obsah.

V nedávnom príspevku na sociálnej sieti Facebook výkonný riaditeľ spoločnosti stojacej za hrou SongArc informoval, že hlavné dôvody stojace za ukončením hry predstavujú vysoké náklady na prevádzku serverov a skutočnosť, že členovia tímu odišli pracovať na iných projektoch. Kvôli prebiehajúcim zmenám v spoločnosti vraj nebolo možné aktívne pokračovať vo vývoji, a hra tak postupne zastarala, pričom už viac nebola pripravená na nové zmeny v operačných systémoch, ani na novú konkurenciu. Ako najlepšie riešenie preto pre spoločnosť vyplynulo celú hru, ako aj jej dostupnosť úplne ukončiť.

SongArc bude dostupná ešte počas niekoľkých najbližších mesiacov, predtým, ako dôjde k úplnému vypnutiu herných serverov. Akonáhle k tomu dôjde, hru už viac nebude možné používať ani v prípade, že ju majú používatelia nainštalovanú. Pokiaľ si navyše v ostatne dobe zakúpili niečo cez zabudovaný obchod, môžu využiť žiadosť o vrátenie peňazí pokiaľ spĺňajú potrebné podmienky obchodu Windows Store.

SongArc predstavuje jednu zo zábavnejších hier pre Windows smartfóny, preto jej úplné odstránenie množstvo ľudí určite nepoteší. Hoci dostupná bola už dlhú dobu, pod platformu Universal Windows Platform prešla len približne pred rokom, preto je jej zrušenie trochu prekvapivé.

Pokiaľ ste doteraz nemali možnosť SongArc vyskúšať, teraz je tá správna príležitosť pustiť sa do toho aj s kompletným obsahom úplne zadarmo.

SongArc 2

16.05.2017

+