MojWindows

Microsoft na zajtrajšok zvolal veľkú prezentáciu, kde by mal podľa očakávaní predstaviť viacero hardvérových noviniek, medzi ktorými sa má objaviť aj nový Surface Pro. Chýbať tu totiž nebude známy Panos Panay zodpovedný práve za produkty rodiny Surface. Ten na sociálnej sieti Twitter navyše zverejnil malú ukážku štyroch klávesníc pre zariadenia Surface. Vyzerá to tak, že ide o úplne nové modely klávesníc „Type Cover“ s rovnakým vyhotovením, aké je použité na klávesnici pre nedávno predstavený Surface Laptop.

Ukážka prichádza len niekoľko dní po tom, čo sa do obehu dostali produktové snímky zariadenia, ktoré má byť nástupcom modelu Surface Pro 4. Znamenať by to teda mohlo, že spomínané klávesnice sú určené práve pre pripravované hardvérové novinky. Ako ukazujú produktové obrázky, zariadenie „Surface Pro“ by malo ponúknuť len mierne vylepšenú hardvérovú výbavu a takmer totožný dizajn ako Surface Pro 4. Ide tak skôr o medzigeneračné vylepšenie, ktoré zariadenie posunie po stránke výkonu na rovnakú úroveň so súčasnými ultrabookmi.

Ďalšie informácie o tom, čo presne si Microsoft vlastne na zajtrajšok naplánoval nie sú známe. Pravdepodobne sa ale bude venovať aj svojmu headsetu HoloLens, ktorý má ísť v Číne do predaja deň po prezentácii – 24. mája. Či sa bude venovať aj svojmu najnovšiemu operačnému systému Windows 10 S známe nie je.

22.05.2017

+