MojWindows

Presne ako sa predpokladalo, ďalšia veľká aktualizácia pre Windows 10, ktorú sme doteraz poznali len pod kódovým označením Redstone 3, sa počas konferencie Build 2017 dočkala svojho oficiálneho názvu – Fall Creators Update. Ako je už na prvý pohľad jasné, Microsoft sa príliš nesnažil o unikátnosť a opätovne  sa rozhodol využiť názov Creators Update, kde akurát pridal indikátor termínu vydania (fall = jeseň).

Toto rozhodnutie firma odôvodňuje tým, že aktualizácia bude prakticky nadväzovať na rovnaké oblasti ako Creators Update z apríla tohto roka, preto je názov takmer identický. Na mysli pritom mala nástroje na vytváranie obsahu. V aktualizácii sa ale okrem vytvárania obsahu, Microsoft vo veľkom štýle zameria aj na to, ako používateľom smartfónov s operačným systémom Anroid a iOS priniesť čo najlepší zážitok pri práci v ekosystéme Windows 10.

Prvé novinky z Fall Creators Update sú už dostupné na vyskúšanie prostredníctvom programu Windows Insider. V najbližších mesiacoch by sa pritom ponuka mala prirodzene rozrastať. Už počas konferencie pritom bolo prezentovaných niekoľko zaujímavých funkcií a vylepšení, ako napríklad Windows Story Remix.

12.05.2017

+