MojWindows

Microsoft sa aktuálne pokúša dramatickým spôsobom vylepšiť svoju aplikáciu na vytváranie a prehliadanie prezentácií – PowerPoint. Nový experimentálny doplnok používateľom umožní obsah prezentácie sledovať aj v cudzom jazyku. Raná verzia doplnku bola v praxi prezentovaná počas prvého dňa technologickej konferencie Build 2017.

Translator 2

Prednášajúci si doplnok môže stiahnuť a zosynchronizovať so svojou prezentáciou vytvorenou pomocou PowerPointu. Výsledkom tohto procesu je automatické umiestnenie prekladu vo forme titulkov priamo pod stránky danej prezentácie. Takto upravenú prezentáciu je následne potrebné zdieľať s obecentsvom prostredníctvom špeciálneho odkazu, kde si môžu zvoliť práve svoj jazyk.

Doplnok, ktorý dostal názov Presentation Translator ukazuje ďalšie z praktických využití možností umelej inteligencie. Aktuálne je dostupný v testovacej verzii, s čím súvisia aj určité nedostatky a nepresnosti prekladu. Podporovať má momentálne 9 jazykov v prípade hovoreného slova a 60 jazyk pre písaný text.

Translator

11.05.2017

+