MojWindows

Určite ste už zažili situáciu, kedy vám od niektorého z kolegov, prípadne kamarátov prišiel e-mail, v ktorom sa zdanlivo náhodne objavovali písmená „J“.  Chvíľkové zamyslenie ale prezradilo, že v skutočnosti sa na tomto mieste má po správnosti nachádzať niečo iné – usmievavý „smajlík“.

Chyba sa týka aplikácie Outlook, ktorá ešte v roku 2010 dostala podporu pre takzvané emotikony. No nakoľko je tu využívané vlastné písmo Wingdingsm, pri vykresľovaní odoslanej správy dochádzalo v iných aplikáciách k chybe v zobrazení, aj keď v Outlooku vyzeralo všetko v poriadku.

Microsoft ale aktuálne oznámil, že problému, ktorý roky trápil množstvo používateľov už čoskoro odzvoní a písmená „J“ sa z e-mailov vytratia. Outlook už nebude smajlíka nahrádzať vlastnou verziou písma Wingdingsm, namiesto toho bude využívať štandardizovaný znak sady emoji, ktorá je používaná naprieč všetkými prehliadačmi, mobilnými aplikáciami aj poštovými klientami.

Ako prví dostanú opravú aktualizáciu používatelia aplikácie Outlook, ktorá je súčasťou služby Office 365. Neskôr by na rad mohli príst aj jej ďalšie deriváty. Microsoft predpokladá, že situácia bude kompletne vyriešené ešte pred koncom budúceho kalendárneho roka.

Zdroj: BI

20.05.2017

+