MojWindows

Microsoft v príspevku na oficiálnom blogu ohlásil, že aplikácia OneNote prejde v najbližších týždňoch na všetkých podporovaných platformách (Windows 10, Mac OS, Android a iOS ), ako aj vo webovej verzii veľkou zmenou dizajnu.

Pri návrhu nového prostredia sa vývojári zamerali na tri kľúčové oblasti – uľahčenie používania pre ľudí, ktorí používajú asistenčné technológie, zjednodušenie ovládacích prvkov a vytvorenie jednotného používateľského zážitku naprieč rozličnými zariadeniami a platformami. Napriek tomu bude aplikácia aj po „redizajne“ používateľom naďalej dôverne známa.

Pre používateľov, ktorí trpia zrakovým alebo sluchovým postihnutím bolo podstatne vylepšené ovládanie aplikácie pomocou klávesových skratiek. Ďalej došlo k celkovému zjednodušeniu rozhrania, kedy sú navigačné prvky umiestnené do ľavej časti aplikácie. Zjednodušiť to má hlavne prepínanie medzi jednotlivými sekciami a stránkami v rozsiahlych poznámkových blokoch.

Okrem toho, v novej verzii sú všetky dôležité informácie zobrazované na stred aplikácie, čo má znížiť možné rozptyľovanie pri prehliadaní obsahu.

Najdôležitejšie je ale to, že OneNote bude vyzerať úplne rovnako naprieč rozličnými zariadeniami rôznych platforiem, pričom taktiež ponúkne totožné funkcie. Nová verzia aplikácie má byť verejne dostupná v nadchádzajúcich týždňoch.

19.05.2017

+