MojWindows

Microsoft pre členov programu Windows Insider zaradených v okruhu Fast sprístupnil na vyskúšanie novú verziu aplikácie OneNote. Tá v sebe prináša poriadnu dávku vylepšení, pričom tým najväčším je pridanie podpory pre prácu vo viacerých oknách, takže používateľ po novom môže súčasne pracovať na viacerých poznámkových blokoch.

Medzi ďalšie novinky patrí  možnosť tlačiť obsah z ľubovoľnej aplikácie priamo do poznámkového bloku OneNote prostredníctvom funkcie „Send to OneNote“. Aplikácia taktiež bude zobrazovať, ktoré stránky obsahujú nové zmeny zatiaľ nevidené používateľom a ten ich následne môže označiť ako videné.

Ďalšími novinkami sú možnosť zvoliť si, ktoré navigačné prvky budú zobrazované, možnosť do poznámkového bloku pridávať informácie o plánovaných stretnutiach, ako aj možnosť blokom samostatne prideľovať sekundárny názov a meniť ich farbu.

Ako to už býva zvykom, nová verzia aplikácie bude počas najbližších týždňov dostupná len pre Insiderov. K bežným používateľom dorazí až po poriadnom otestovaní.

OneNote 2

Zdroj: MSPU

10.05.2017

+