MojWindows

Pre ľudí, ktorí sú zapojení do programu Office Insider a testujú tak pripravované verzie kancelárskych nástrojov balíka Office bola uvoľnená ďalšia novinka. Najnovšia zostava balíka Office 2016 s označením 8201.2025 je dostupná pre aktualizačný okruh Slow ring. Nakoľko nesie číselné označenie 1705, čo reprezentuje májovú aktualizáciu, k bežným používateľom by mala doraziť v najbližších dňoch, ešte pred koncom mesiaca.

Hoci sa textový editor Word nedočkal žiadnych vylepšení, Microsoft zdôraznil niekoľko užitočných noviniek pre Excel, PowerPoint a Outlook.

Microsoft v prípade aplikácie Excel vylepšil funkcionalitu na vkladanie dát z rôznych zdrojov a vylepšil správanie kopírovania buniek tak, že skopírovaný obsah sa zo schránky nestratí v prípade, ak používateľ niečo napíše, prípadne vloží do buniek. Vylepšené bolo taktiež aj vkladanie stĺpcov na základe ukážkových hodnôt, kedy Excel ponúkne najvhodnejšie riešenie.

Aplikácia PowerPoint sa dočkala len drobného vylepšenia, ktorým je možnosť vo videách používať titulky.

Poštový klient Outlook pri pridávaní prílohy jednoduchšie umožňuje zvoliť, či sa má súbor odoslať tradične alebo pomocou cloudového úložiska. Ďalším vylepšením je to, že používateľom sa budú pre rýchly prístup zobrazovať skupiny ľudí, s ktorými komunikuje najčastejšie.

Náš tip
Koniec otravnému problému so zobrazovaním “J” namiesto smajlíkov v e-mailoch | Aplikácie

25.05.2017

+