MojWindows

Približne po mesiaci testovania cez program Windows Insider, je už aj pre bežných používateľov prístupná nová, mierne vylepšená verzia systémovej aplikácie Obchod. Konkrétne ide o verziu 11703.1001.45.0, ktorá je dostupná pre počítače, aj smartfóny, pričom by nemala byť viazaná na konkrétnu verziu systému. Sprístupnená nám bola rovnako na systéme vo verzii 1607 (Anniversary Update), ako aj na verzii 1703 (Creators Update).

Najväčším vylepšením pozorovateľným na prvý pohľad je zoštíhlený ukazateľ priebehu sťahovania, takzvaný “progress bar”. Ten už okrem celkovej veľkosti aplikácie ukazuje aj aktuálnu rýchlosť sťahovania, čo určite privíta nejeden používateľ. Pre ľahšie zdieľanie aplikácií a hier bolo tlačidlo „Zdieľať“ presunuté na lepšiu pozíciu hneď vedľa tlačidla „Získať“.

Obchod vylepsenia

Obrovským vylepšením je možnosť vzdialenej inštalácie vybraných UWP aplikácií na konzolu Xbox One prostredníctvom jediného kliknutia na príslušné tlačidlo. Možnosť je dostupná len pre tie aplikácie, ktoré sú rovnako dostupné pre obidve platformy Windows 10 a Xbox One. Potrebné je používať rovnaký Microsoft účet na obidvoch platformách.

windows-store-install-on-xbox-one

Zverejnený zoznam zmien ďalej uvádza aj to, že systémová aplikácia prešla celkovou optimalizáciou, takže jej používanie by malo byť o niečo pohodlnejšie. Vylepšené malo byť aj rozhranie pre vyhľadávanie, pridanie školského alebo pracovného konta, zobrazovanie snímok z aplikácie a taktiež algoritmus pre obnovenie pozastaveného, či prerušeného sťahovania. Poslednou zjavnou zmenou je to, že po inštalácii aplikácie na smartfóne si ju môžete okrem spustenia môžete cez upozornenie aj pripnúť na hlavnú obrazovku.

09.05.2017

+