MojWindows

Hoci podľa dostupných informácii a reálneho vývoja situácie na trhu, Microsoft svoje aktívne práce na vývoji smartfónov osekal na minimum, z času na čas sa ešte stále objavujú informácie a fotografie rôznych prototypov, na ktorých niekedy pracoval. Očakávať, že niečo podobné by sme mohli v dohľadnej dobe vidieť na trhu je zbytočné, no ponúka nám to celkom zaujímavý historický pohľad na to, s čím všetkých sa redmondský gigant a jeho partneri pohrávali v oblasti smartfónov.

Najnovšie informácie z čínskej stránky Baidu sú obzvlášť zaujímavé, a to tým, že prototyp pripravovaného smartfónu so systémom Windows Phone 7 obsahuje hardvérovú klávesnicu podobnú tej, ktorú nájdeme u značky BlackBerry. Zverejnený prototyp vystupujúci pod kódovým označením Nokia RX-100 má pochádzať ešte z roku 2012, a ako dnes už vieme, na trh sa reálne nikdy nedostal.

Náš tip
Video zachytávajúce zrušený model Lumia 555 je smutným mementom toho, čo mohlo byť

Z dostupných informácií to ale vyzerá skôr tak, že išlo o ranú vzorku určenú na interné testovanie dostupnej technológie, ktorá nikdy ani nemala byť reálnym produktom pre koncových používateľov. Stále je tu ale možnosť, že Nokia chcela mať vlastný „Windows Phone“ s fyzickou klávesnicou, prieskum trhu ukázal, že záujem zo strany potencionálnych zákazníkov bol minimálny, a tak došlo k zrušeniu celého projektu.

Po stránke dizajnu s poriadne hrubými okrajmi okolo obrazovky pôsobí prototyp neohrabane, pričom by sa viac hodil skôr k tradičným „hlúpym“ mobilom, než k smartfónom rodiny Lumia.

Čo sa týka hardvérovej výbavy, z fotografií vieme len toľko, že smartfón disponoval čítačkou na microSD karty, mal 2 GB operačnej pamäte, AMOLED displej a senzor primárneho fotoaparátu pochádza z dielne spoločnosti Toshiba. Žiadne ďalšie podrobnosti zverejnené neboli.

Náš tip
Takto vraj mala vyzerať dnes už zrušená Lumia 750

Zdroj: MSPU

27.05.2017

+