MojWindows

Microsoft podal žalobu na čínsku stránku s hrami a herným obsahom iGSKY, ktorá má zneužívať ukradnuté účtu služby Xbox Live a cez ne svojim zákazníkom predávať herný obsah a ďalšie bonusy. Vykrádané vraj boli herné účty a zneužívané kreditné karty používateľov, pričom týmto nekalým spôsobom mali byť vykonané transakcie za viac ako 2 miliónov dolárov. Podľa obvinení Microsoftu mal server za týmto účelom aktívne hackovať používateľské účty služby Xbox Live. Prebiehať to malo už od roku 2015.

Vyšetrovatelia Microsoftu sa prípadom iGSKY začali aktívne zaoberať v decemberi minulého roka. Vykonávali pritom množstvo objednávok a nákupov, aby mali dostatok podkladov pre pripravovanú žalobu. V jednom z prípadov si objednali 11 000 herných bodov v titule FIFA za čo zaplatili 60 dolárov. Okamžite na to, služba Xbox Live zaznamenala informácie o zmene e-mailu a hesla k používateľskému účtu 8-ročného používateľa, cez ktorý bolo nakúpených predmetných 11 000 herných bodov za sumu 127 dolárov.

V tomto prípade došlo k neoprávnenému prístupu a zneužitiu platobnej karty, uloženej v účte používateľa. Ten chvíľu po vykonaní transakcie kontaktoval používateľskú podporu služby Xbox, pričom sa sťažoval, že sa náhle nemôže prihlásiť ku svojmu účtu a z kreditnej karty mu boli strhnuté peniaze bez jeho vedomia. Podľa medializovaných informácií doteraz nie je presne známe, akým spôsobom došlo k získaniu prístupu, zistené totiž nebolo žiadne hlbšie prerazenie ochrany služby Xbox Live. Microsoft ale má viacero podobných dôkazov, ktorými plánuje aktívne zakročiť proti iGSKY.

Zdroj: TheVerge

24.05.2017

+