MojWindows

Spoločnosti Lenovo a Google opäť spojili svoje sily. Tento raz s cieľom priniesť nový produkt virtuálnej reality – Daydream Standalone headset navrhnutý pre bežných zákazníkov. Pôjde o jedno z prvých zariadení s technológiou WorldSense, ktoré vám umožní pohybovať sa v priestore a objavovať virtuálne prostredie, akoby ste boli priamo v ňom: uhýbali sa, mávali a vyskakovali pre dosiahnutie ešte intenzívnejšieho zážitku.

Možno si pamätáte Lenovo Phab 2 Pro, prvý smartfón s funkciou Tango, ktorý bol predstavený v roku 2016. Zatiaľ čo Phab 2 Pro umožnil využívať AR v smartfónoch, tento samostatný headset, ktorý sa nemusí spoliehať na žiadne dodatočné zariadenie, či externé senzory, je navrhnutý špecificky pre intenzívnejšie prežívanie VR a jednoduché používanie.

V porovnaní s technológiou Daydream VR pre smartfóny, je WorldSense podľa tvorcov technológie niečim úplne iným. Do 3D prostredia má totiž vnášať prepracovanú prirodzenosť jednotlivých pohybov používateľa. Spoločnosti zapojené do prác na novinke, ktorá má zmeniť segment virtuálnej reality, zatiaľ bohužiaľ zverejnili len minimum informácií. Chýbajú tak technické podrobnosti, ako aj termín dostupnosti, či odhadovaná predajná cena.

Nakoľko je virtuálna realita aktuálne horúcou témou, je celkom prirodzené, že sa ju svojimi zariadeniami snaží podchytiť čo najväčší počet technologických spoločností. Svoje o tom vie samozrejme aj Microsoft, ktorý pre používateľov pripravuje komplexné prostredie s využitím platformy Windows Mixed Reality.

19.05.2017

+