MojWindows

Spoločnosť Lenovo rozširuje svoj záväzok k Open Source komunitám a vývoju riešení zameraných na oblasť telekomunikácií. Počas konferencie Red Hat Summit 2017 oznámila novú verziu svojej Open Source platformy – Open Platform @ Lenovo, ako aj otvorenie technologického centra zameraného na cloud.

Okrem toho sa zaviazala pokračovať vo vývoji výkonných integrovaných riešení, ktoré využívajú 5G siete a IoT zariadenia. Spoločnosť posilňuje aj svoj záväzok pomôcť klientom v tomto sektore vybudovať dátové centrá novej generácie s využitím Open Source technológií.

Opätovné potvrdenie záväzku k Open Source

Spoločnosť Lenovo sa v posledných dvoch rokoch pridala k viacerým Open Source organizáciám a fóram, pričom zvýšila svoju angažovanosť v týchto komunitách. Záväzok spoločnosti používať otvorené štandardy v celom portfóliu riešení pre dátové centrá je rozhodujúcim prvkom pri riešení nových výziev súvisiacich práve s internetom vecí (IoT).

Záväzok k rozvoju riešení Telco/Network Function Virtualization

Prezentovaná bola aj najnovšia verzia OP@L OCP infraštruktúry poháňanej softvérom od Red Hat pre Network Function Virtualization (NFV). Tá bola prvýkrát oznámená na predošlom ročníku Red Hat Summit.

NFV je vznikajúca cloudová architektúra, ktorá virtualizuje sieťové služby, v súčasnosti fungujúce prostredníctvom vlastného špecializovaného hardvéru. S využitím OP@L plánuje Lenovo rozvíjať otvorenú NFV architektúru vytvorenú s ohľadom na potreby dnešných poskytovateľov služieb.

Táto novovznikajúca architektúra je navrhnutá tak, aby znižovala odozvu, náklady na spustenie a prevádzku mobilných 5G sietí a zlepšila priepustnosť pre telekomunikačné a NFV prostredia.

Nové technologické centrum Lenova so zameraním na cloud

Vychádzajúc z tejto dynamiky, spoločnosť Lenovo nedávno otvorila aj nové rozšírené Cloud Technology Center v meste Morrisville v Spojených štátoch. Centrum je zamerané na vývoj špičkových riešení v oblasti správy hybridného cloudu, ponúk OpenStack a softvérového úložiska.

Centrum zamestnáva inžinierov z celého sveta a je zamerané na príspevky od rôznych Open Source komunít. Globálnym zákazníkom umožňuje prístup k najnovším hyperkonvergovaným a konvergovaným riešeniam a je prispôsobené aj na predvádzanie demonštrácií navrhnutých konceptov.

Zdroj: TS

04.05.2017

+