MojWindows

Dell síce ponúka kvalitné počítače pre hráčov v rámci svojej značky Alienware, no keďže väčšinou ide o výkonné herné stroje, podpisuje sa to aj na predajnej cene. Dell sa preto priestor na trhu snaží podchytiť aj niečím pre menej náročných hráčov. Po boku nových all-in-one počítačov tak dnes predstavil aj cenovo dostupný herný počítač Inspiron Gaming Desktop, kde je predajná cena nastavená prijateľnejšie – začína na 600 dolároch.

Inspiron Gaming Desktop 2

Novinku by bolo možné označiť ako základný herný počítač, ktorý je možné vylepšiť na podstatne výkonnejší, no badateľne drahší herný stroj. Základná konfigurácia pozostáva z procesora AMD A10, 8 GB operačnej pamäte, 1 TB pevného disku a grafickej karty AMD Radeon RX560.

inspiron-gaming-desktop

Pre nenáročného hráča takáto konfigurácia môže postačovať, no v prípade, že je požadovaný o niečo vyšší výkon, zvoliť je možné procesor AMD Ryzen 7, maximálne 32 GB operačnej pamäte a grafickú kartu  Nvidia GeForce GTX 1060 alebo AMD Radeon RX580. Taktiež je možné vymeniť klasický pevný disk za SSD, prípadne siahnuť po kombinácii 256GB M.2 SSD a 2TB klasický pevný disk. Okrem toho je možné do skrinky osadiť systém vodného chladenia, či osvetlenie rôznej farby.

Inspiron Gaming Desktop 1

S každým z vylepšení ale samozrejme narastá aj predajná cena. Dell počas prezentácie informoval, že v závislosti od presnej konfigurácie môže cena počítača Inspiron Gaming Desktop narásť až na 2000 dolárov, čo je viac ako trojnásobok toho, čo zaplatíte za základný model. Dell ale týmto spôsobom dokáže osloviť širšie herné publikum, pričom každý si môže vybrať presne to, čo potrebuje.

30.05.2017

+