MojWindows

Výrobca audio produktov Harman Kardon v spolupráci s Microsoftom nedávno predstavil inteligentný reproduktor Invoke vybavený digitálnou asistentkou Cortana. Okrem prehrávania zvuku tak dokáže počúvať pokyny používateľa a plniť jeho želania. Základné funkcie ovládané hlasom zahŕňajú veci ako ovládanie hudby, plánovanie pripomienok, kontrola dopravnej situácie, či čítanie správ.

Podľa informácií, ktoré zazneli počas prvého dňa vývojárskej konferencie Build 2017, ale vonkoncom nepôjde o jediný takýto produkt. Microsoft prezradil, že nadviazal spoluprácu so spoločnosťou HP, aby spoločnými silami vytvorili ďalšie zariadenia, ktoré budú obdobným spôsobom využívať Cortanu.

HP predstavuje najnovšieho hardvérového partnera, ktorý sa rozhodol pustiť do takého typu zariadení, no očakáva sa, že záujem bude postupne narastať, a čoskoro sa pripoja aj ďalší.

Okrem toto zazneli aj informácie o spolupráci s firmou Intel. Cieľom tejto spolupráce je vytvorenie referenčnej platformy pre zariadenia s integráciou Cortany, čo má v konečnom dôsledku umožniť to, aby sa táto digitálna pomocníčka mohla objaviť na širokej škále rozličných zariadení.

Harman Kandor

10.05.2017

+