MojWindows

Portál WindowsCentral s odvolaním na svoje zdroje informoval, že Microsoft pripravuje pre Windows 10 ako súčasť aktualizácie Fall Creators Update nové rozhranie „Control Center“, ktoré bude situované v oznamovacej oblasti vedľa Centra akcií a hodín. Jeho obsahom budú Rýchle Akcie, teda tlačidlá pre ovládanie rozličných funkcií, dnes umiestnené práve v Centre akcií, ako aj viacero dodatočných nastavení, medzi ktorými nebude chýbať podrobné nastavovanie úrovne jasu.

V podstate by to znamenalo, že všetky ovládanie prvky by boli presunuté z Centra akcií do nového rozhrania „Control Center“, pričom úloha Centra akcií by sa zamerala čisto na správu upozornení. Prístup k rovnakým nastaveniam cez dve samostatné rozhrania by totiž nedával zmysel a používateľov by len zbytočne miatol. Tieto informácie potvrdzujú aj informácie zo strany vývojárov, ktorým sa v najnovších testovacích zostavách Windows 10 podarilo získať prístup k upravenému Centru akcií, ktoré už existuje pod novým názvom „Notification Center“.

Centrum Akcii RS3
Centrum akcií má po inštalácii Fall Creators Update spravovať len upozornenia, po novom sa má volať „Notification Center“

Obsah „Control Center“ má byť plne prispôsobiteľný, čo používateľom umožní zvoliť si presne tú kombináciu nastavení a funkcií, ktoré potrebuje mať poruke. Nakoľko sa novinka nachádza v najnovších testovacích verziách systému určených pre interné použitie, k členom programu Windows Insider by mohla doraziť už v najbližších týždňoch. Treba však myslieť aj na to, že zatiaľ ide o veci, ktoré sú testované len interne a ľahko sa tak môže stať, že nakoniec dôjde k ich zrušeniu, prípadne posunutiu na neskoršie vydanie.

controlcenter_rs3
Nové rozhranie “Control Center”, ktoré preberie ovládacie prvky z Centra akcií
18.05.2017

+