MojWindows

Nová globálna spoločnosť DXC Technology vznikla v apríli tohto roka spojením firiem HPE Enterprise Services a CSC, pričom okamžite od svojho vzniku pôsobí aj na Slovensku. Už od vzniku patrí medzi globálnu trojku poskytovateľov IT služieb pre biznis, keďže čerpá z viac ako 60 ročných skúseností oboch pôvodných spoločností v podobe tisícok spokojných klientov. To, že na trhu so službami nie je žiadnym nováčikom hovorí aj jej slogan ,,New, but not born yesterday“.

DXC Technology sa zameriava na riešenia, ktoré predstavujú pomoc klientom pri zavádzaní inovácií a zmien v biznise.  Pre severnú, strednú a východnú Európu je popredným partnerom digitálnej transformácie podnikov a verejnej správy.

,,Našim cieľom je viesť digitálnu transformáciu klientov tak, aby vedeli pre svoje podnikateľské aktivity dosiahnuť nové a prospešné výsledky. Máme skúsenosti, expertov a globálny dosah čo nám umožňuje pomáhať nielen podnikom, ale aj klientom vo verejnom sektore, využívať najnovšie technológie efektívne. Zmeny, ktorými naša spoločnosť prešla, nič nemenia na našej filozofii, že chceme byť predovšetkým spoľahlivým partnerom našich klientov,ʺ hovorí Zdenko Böhmer, nový generálny riaditeľ DXC Technology na Slovensku.

dxc_technology_obciansky_preukaz (6 of 10)

DXC Technology má jasnú stratégiu postavenú na partneroch a unikátnych riešeniach

Spojenie HPE Enterprise Services a CSC poskytlo DXC Technology silné ekonomické zázemie, jej odhadovaný ročný výnos predstavuje 25 miliárd dolárov. Svoje služby poskytuje takmer 6 000 klientom zo 70 krajín.

,,Vďaka obrovskej sieti partnerov, medzi ktorými sú spoločnosti ako Amazon Web Services, AT&T, Dell EMC, HCL, HPE, HP, IBM, Lenovo, Micro Focus, Microsoft, Oracle, PwC, SAP a ServiceNow, sme technologicky nezávislí,ʺ konštatuje Zdenko Böhmer.

,,Vďaka sieti dodávateľských a dátových centier, ktoré sprístupňujú najefektívnejšie IT služby na svete, máme vytvorený diferencovaný operačný model pre klientov. Zahŕňa vytváranie, predaj a poskytovanie technologických riešení šitých priamo na mieru klientom,ʺ dodáva.

dxc_technology_obciansky_preukaz (6 of 10)

Delivery centrá na Slovensku a internet vecí s  inovatívnymi riešeniami

Od roku 2004 pôsobia na Slovensku delivery centrá, ktoré v spolupráci s globálnymi tímami dokážu zabezpečiť pre domácich aj zahraničných klientov kompletné end-to-end riešenia. V centrách pritom len na Slovensku pracuje približne 1700 špecialistov a odborníkov.

DXC Technology je tiež lídrom na trhu informačných technológií a chce držať krok so svetovými trendmi. Medzi tie určite patrí Digitálna transformácia podnikov vďaka internetu vecí. Reálnym príkladom týchto snažení je projekt ,,Inteligentný vagón”, ktorý slúži na optimalizáciu prevádzky železničnej dopravy tak, aby poskytla kvalitnejšie, spoľahlivejšie a lacnejšie služby.

V mobilných riešeniach a aplikáciách zase vidí DXC Technology priestor na spoluprácu aj s verejným sektorom. Príkladom toho sú progresívne koncepty akým je Multipass v oblasti eletronických a identifikačných dokladov.

dxc_technology_obciansky_preukaz (7 of 10)

Bohatšie portfólio produktov, atraktívne pracovné podmienky

V súčasnosti zamestnáva DXC Technology 170 000 zamestnancov na globálnej úrovni a 1900 na Slovensku. Cieľom spoločnosti je preto podporovať aktivity, ktoré pre zamestnancov vytvoria atraktívne pracovné prostredie. Sú to napríklad benefity nad rámec zákonníka práce, školenia či technické certifikácie.

Firma sa sústredí aj na rozširovanie portfólia svojich produktov ako sú cloud, mobilita práce, outsourcing infraštruktúry, enterprise a cloudové aplikácie, aplikačné služby, analytika, bezpečnosť, poradenstvo, podnikový softvér a riešenia, outsourcing biznisových procesov.

Na druhej strane si chce DXC Technology budovať aj značku spoločensky zodpovednej firmy. Bude pokračovať v projektoch, aké realizovala HPE Enterprise Services, za ktoré v minulosti získala aj rôzne ocenenia, napr. Via Bona alebo Zdravá firma.

Spomedzi všetkých treba spomenúť najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva Naše Mesto. Vlani sa doň zapojilo 180 dobrovoľníkov, pomohli pri obnove hradu Revište či prispeli k vyčisteniu mestských lesov. V rámci verejnoprospešných aktivít DXC Technology rozbieha odborné dobrovoľníctvo s Nadáciou Pontis.

dxc_technology_obciansky_preukaz (5 of 10)

Zdroj: Tlačová správa

+