MojWindows

Tak ako pri každej veľkej aktualizácii pre Windows 10, aj Creators Update je cez Windows Update k používateľom distribuovaná postupne vo viacerých fázach. Microsoft dokonca informoval, že tentokrát si dá ešte väčší pozor, aby sa vyvaroval možným komplikáciám na strane používateľov a celý proces tak bude trvať niekoľko mesiacov.

Náš tip
Aktualizácia Creators Update je nainštalovaná na takmer 10% počítačov, prvá fáza distribúcie prebieha hladko

Približne po šiestich týždňoch od začiatku distribúcie, Microsoft informoval, že všetko prebieha podľa plánu a so súčasným stavom je spoločnosť spokojná. Neustále dochádza k podrobnému vyhodnocovaniu diagnostických dát a spätnej odozvy od používateľov, na základe čoho sú pripravované potrebné aktualizácie a dostupnosť Creators Update je následne rozšírená na ďalšie zariadenia.

Náš tip
Ako sa vrátiť na predošlú verziu Windows 10 po inštalácii aktualizácie Creators Update | Návod

Analytická spoločnosť AdDuplex pred pár dňami zverejnila svoje štatistiky, ktoré hovoria, že veľká aktualizácia Creators Update celosvetovo dorazila už na 18% zo všetkých počítačov s Windows 10. Táto verzia je tak zatiaľ distribuovaná približne rovnako rýchlo, ako jej predchodca Anniversary Update.

adduplex-may-2017

Z pohľadu smartfónov ide ale o úplne iný príbeh. Creators Update sa nachádza už na 56% smartfónov so systémom Windows 10 Mobile. Jej predchodcu – Anniversary Update je možné nájsť už len na 34% smartfónov. Vzhľadom na to, že aktualizácia pre smartfóny bola v porovnaní s počítačmi vydaná omnoho neskôr, ide o celkom zaujímavé čísla.

adduplex-maj-2017

Keď si však uvedomíme, že podporovaných je len niekoľko modelov, problémy s množstvom konfigurácií a rôznym softvérom tu narozdiel od PC nehrozia. Distribúcia aktualizácie preto môže prebiehať omnoho rýchlejšie.

Náš tip
Čo vlastne prináša Windows 10 Creators Update pre podporované smartfóny? | Smartfóny

29.05.2017

+