MojWindows

Počas vývojárskej konferencie Build 2017 bolo prezentované obrovské množstvo noviniek pre Windows 10. Pripravovaná veľká aktualizácia dostala svoje oficiálne meno, potvrdená bola nová vizuálna stránka „Project NEON“, Microsoft predstavil funkciu Timeline, ako aj vylepšenia pre OneDrive, PowerPoint, a dokonca sme videli aj nástupcu aplikácie Movie Maker. Po boku toho všetkého ale vykukla aj zaujímavá funkcia nazvaná „Clipboard“, ktorá stavia na základoch projektu OneClip a využíva cloudové služby.

Náš tip
OneClip má byť novou funkciou pre Windows 10, podstatne uľahčí zdieľanie

Clipboard v podstate predstavuje zdieľanú schránku kam sa ukladajú všetky dáta, ktoré používateľ kopíruje (CTL + C) na svojom zariadení, pričom následne ich môže vložiť (CTRL + V) na ľubovoľnom z prepojených zariadení. Napríklad si na počítači skopíruje časť textového dokumentu, a tú následne môže vložiť do súboru na smartfóne.

V prípade, že používateľ využíva na svojom zariadení Microsoft účet, môže obsah skopírovaný na jednom zariadení zdieľať s ďalšími zariadeniami so systémom Windows 10, Android a iOS.

Funkcia bude zabudovaná do operačného systému Windows 10 v rámci aktualizácie Fall Creators Update. Členovia verejného testovania Windows Insider si budú môcť Clipboard vyskúšať už v nadchádzajúcich týždňoch.

Clipboard 2

Zdroj: TheVerge

13.05.2017

+