MojWindows

Microsoft plánuje v blízkej budúcnosti vývojárom sprístupniť nástroje na integráciu chatovacích botov, prevádzkovaných cez Skype, priamo do informácií, ktoré sa o firme zobrazujú po vyhľadaní cez službu Bing.

Používateľ, ktorý hľadá informácie napríklad o reštaurácii by mohol priamo cez výsledok hľadania podnik kontaktovať a prostredníctvom automatizovaného chatu si vytvoriť rezerváciu, prípadne zistiť dennú ponuku, otváracie hodiny, dostupnosť parkovacích miest a podobne. To aké konkrétne informácie sa dajú týmto spôsobom získať už ovplyvňuje konkrétna implementácia nástrojov.

Bing boti

Podľa dostupných informácií Microsoft tieto možnosti interne testuje už minimálne mesiac, pričom sa zameral primárne na Spojené štáty americké. Portál TheVerge s odvolaním na svoje zdroje oboznámené s plánmi Microsoftu, informuje, že nástroje budú oficiálne prezentované počas vývojárskej konferencie Build už budúci týždeň.

Vo všeobecnosti však môžeme predpokladať, že tieto možnosti budú dostupné, minimálne v prvej fáze, len pre oblasť Spojených štátov. Napriek tomu ide o zaujímavé vylepšenie.

05.05.2017

+