MojWindows

Hoci konzola Xbox One vždy ponúkala možnosti pre konfiguráciu spárovaných ovládačov, s príchodom Creators Update došlo k ich čiastočnému rozšíreniu. V prípade, že si chcete bezdrôtový ovládač aspoň trochu prispôsobiť, mali by ste jednoznačne preskúmať systémové nastavenia svojej konzoly. A to bez ohľadu na to, či už používate pôvodný, niektorý z vynovených alebo prémiový Xbox ovládač.

Xbox One ovladac konfiguracia 2

Spomínané nastavenia nájdete v položke Settings->Kinect & Devices->Configure. Pokiaľ používate len základný Xbox ovládač, možnosti konfigurácie budú značne limitované, no napriek tomu môžete upravovať veci ako mapovanie tlačidiel, upravovanie správania páčok, invertovanie osí, ako aj vypnutie/zapnutie vibrovania.

Xbox One ovladac konfiguracia 3

Toto nastavenie vibrácií, hoci len základné, pribudlo v Creators Update. Predtým bolo prístupné len v prípade, že ste používali bezdrôtový ovládač Xbox Elite.

Náš tip
Konzola Xbox One sa prekvapivo dočkala aktualizácie Creative Update ako prvá

Xbox One Elite ovládač-5

Samozrejme, že pokiaľ používate spomínaný ovládač Xbox Elite, na výber budete mať ďaleko viac možností a rôznych nastavení. Aj tu ale došlo s príchodom Creators Update k vylepšeniami. Novinkou v tomto prípade je možnosť detailne nastavovať to, ako majú fungovať vibrácie jednotlivých vibračných motorčekov.

Xbox One ovladac konfiguracia 4

11.04.2017

+