MojWindows

Podobným spôsobom ako prebieha verejné testovanie pripravovaných verzií operačného systému Windows 10, funguje aj samostatná verzia programu pre konzolu Xbox One. Používatelia sa môžu zaregistrovať a získať tak predčasný prístup k novým verziám operačného systému pre konzolu s novými funkciami, ktoré sa k bežným používateľom ešte len dostanú. Nakoľko sa nové funkcie na testovanie nachádzajú v ranom štádiu, obsahujú množstvo chýb a nedostatkov.

Preto je dôležitou súčasťou verejného testovania zbieranie spätnej odozvy, pripomienok a návrhov na ďalšie vylepšovanie a rozširovanie. V prípade konzoly Xbox One je ale písanie rozsiahlych pripomienok a informácií o chybách značne problematické, a častokrát až priam frustrujúce, keďže používateľ musí vstupy zadávať pomocou Xbox ovládača alebo pripojiť klávesnicu.

Xbox Insider Hub

Po novom ale používatelia čoskoro získajú prístup k aplikácii Xbox Insider Hub na zadávanie spätnej odozvy pre program Xbox Insider aj priamo na počítači so systémom Windows 10. Hoci sa aplikácia dá stiahnuť už dnes, po spustení používateľa informuje, že prístup mu bude udelený čoskoro. Vyzerá to tak, že aplikácia ešte nie je pripravená na svoju premiéru, no už by to nemalo trvať príliš dlho.

Xbox Insider Hub 3

V obchode Windows Store zatiaľ nie je zmienka o pripravovanej verzii pre systém Windows 10 Mobile, no keďže je aplikácia vytvorená s použitím platformy UWP, stále je tu možnosť, že tejto verzie sa predsa len dočkáme.

Xbox Insider Hub 2

V prípade, že si chcete aplikáciu stiahnuť dnes a počkať na jej oficiálne spustenie, môžete tak urobiť priamo prostredníctvom obchodu Windows Store. Zaujímavá je ale len pre členov programu Xbox Insider Program, ktorí aktívne skúšajú pripravované verzie systému pre túto hernú konzolu.

17.04.2017

+