MojWindows

Microsoft v uplynulých dňoch aktualizoval pravidlá pre pridávanie aplikácií do svojho obchodu Windows Store, čím efektívne znemožnil pridávanie nástrojov, ktoré slúžia na emuláciu hier.

Dôsledkom toho bol odstránený aj populárny emulátor Universal Emulator od vývojárov Nesbox pre hranie konzolových hier určených pre Segu, NES, Gameboy a Nintendo. Podobnému osudu ale neušli ani ďalšie nástroje tohto druhu a v budúcnosti ich budeme cez Windows Store hľadať len márne.

Bezplatný Universal Emulator bol obzvlášť populárny kvôli tomu, že hráčom umožňoval na počítačoch so systémom Windows 10 oživiť staré klasiky a využívať pritom herný ovládač Xbox.

Microsoft podmienky pre Windows Store aktualizoval pravdepodobne 27. marca, kedy pridal podmienku: „Aplikácie, ktoré emulujú herné systému nie sú povolené na žiadnom type zariadení.“ Emulátory by sme tak od tohto momentu cez aplikáciu Obchod hľadali len márne.

Aplikácie tohto druhu je ale samozrejme možné stiahnuť z iných zdrojov a používať ich teda naďalej. Ľudia, ktorí majú záujem si vždy nájdu spôsob, ako svoje obľúbené klasiky hrať aj na novších systémoch.

Zdroj: PCGamer

06.04.2017

+