MojWindows

Fanúšikovia platformy Windows zvyknú vytvárať množstvo konceptov, ktoré zachytávajú ich predstavu toho, ako by mala vyzerať budúcnosť smartfónov alebo samotného systému. Medzi množstvom zverejnených vecí sa z času na čas objaví koncept, ktorý skutočne vyniká.

Aktuálne je ním návrh vytvorený grafickým štúdiom MAH Studio. Zverejnené video zachytáva koncept mobilného systému Windows, ktorý je postavený na grafických prvkoch podobných tým z pripravovanej novinky Project NEON.

Vidieť môžeme niektoré unikátne prvky ako vyhľadávanie fotografií na základe rozpoznávania tváre, vylepšenú asistentku Cortana, nový ovládací panel, či zaujímavé animácie. Hoci je budúcnosť mobilnej platformy Windows otázna, prepracované používateľské prostredie by v kombinácii s novými zariadeniami bolo vítaným krokom.

Microsoft presunul vývoj systému Windows 10 Mobile do novej vývojárskej vetvy, no zatiaľ sa presne nevyjadril prečo pristúpil k tomuto kroku, ani čo to bude znamenať z pohľadu budúcnosti platformy. Odpovede na najdôležitejšie otázky a podrobnosti o plánoch Microsoftu v mobilnom segmente by sme sa mohli dozvedieť na tohtoročnej konferencii Build 2017.

16.04.2017

+