MojWindows

Prehliadač Microsoft Edge obsahuje takzvaný režim čítania, kedy sa otvorená webová stránka prepne do špeciálneho zobrazenia, kde sa nezobrazujú reklamy ani ďalšie rušivé elementy. Používateľ sa tak môže sústrediť výhradne na text, bez toho, aby ho otravoval akýkoľvek nechcený obsah. Prejsť do tohto režimu je možné kliknutím na ikonu knižky, ktorá sa nachádza vedľa adresného panelu.

Nie každú z webových stránok je ale štandardne možné prepnúť, hlavne preto, že potom nemusí vyzerať celkom tak, ako by mala. Napriek tomu je ale možné prechod do režimu čítania v prehliadači Microsoft Edge vynútiť jednoduchým upravením adresy otvorenej webovej stránky.

Na začiatok adresy, ešte pred „https://“ stačí pridať text „read:“ a potvrdiť klávesom Enter.  Výsledný formát potom vyzerá približne takto: „read:https://www.stranka.sk/stranka“. Použiť je to teda možné v prípade stránok, ktoré prehliadač normálne neumožňuje prepnúť. V drvivej väčšine prípadov sú výsledky tohto použitia pozitívne a požadovaný článok sa potom číta lepšie.

Náš tip
Microsoft Edge prepnete do režimu celej obrazovky pomocou klávesovej skratky pre UWP aplikácie

Zdroj: MSPU

27.04.2017

+