MojWindows

Spoločnosť Acer počas tohto týždňa na tlačovej konferencii v New Yorku prezentovala viacero noviniek na tento rok. Okrem monitorov orientovaných primárne na hráčov, išlo aj o tenký, no výkonný herný notebook Predator Triton 700. Vyzerá to tak, že Acer si pripravuje priameho konkurenta pre herné notebooky Razer Blade Pro, ktoré sú v komunite populárne práve kvôli svojej prenosnosti.

Náš tip
Acer zverejnil cenu hernej beštie Predator 21 X, rúbe poriadne vysoko | Notebooky

Pri hrúbke 18,9 milimetrov a váhe 2,6 kilogramov, ide v porovnaní s tradičnými hernými notebookmi o kompaktnejší model, no stále ponúka atraktívny herný výkon a niekoľko unikátnych prvkov. Na znížení celkovej hrúbky sa mal podpísať hlavne nový dvojventilátorový systém chladenia, s ventilátormi ktoré Acer označuje ako AeroBlade 3D.

Triton 700

Vybavený je 15,6-palcovým fullHD IPS displejom, mechanickou klávesnicou s RGB podsvietením, najnovšou sériou procesorov Intel Core, grafickými kartami Nvidia GeForce GTX 10.série a  dvojicou NVMe PCIe SSD diskov. Nechýba ani podpora pre technológiu Nvidia G-Sync, či konektor Thunderbolt 3. Osadiť je možné maximálne 32 GB operačnej pamäte typu DDR4.

To, že Acer stavia na jednoduchej prenositeľnosti svojej novinky je pomerne zjavné. Priamo počas predstavenia totiž uviedol, že Triton 700 v známom benchmarkovom nástroji 3D Mark dosiahol skóre na úrovni 17000 bodov, čo je hodnota, ktorú tradične dosahujú herné notebooky s dvojnásobnou hrúbkou.

Triton 700 3D Mark

Triton 700 obsahuje niekoľko zaujímavých prvkov. Do očí hneď na prvý pohľad udiera veľký sklenený plát zo skla CORNING Gorilla Glass umiestnený nad klávesnicou, cez ktorý sa môžete pozrieť na komplexný chladiaci systém, no zároveň funguje ako touchpad.

acer_predator_triton 700

Ide o neštandardné umiestnenie touchpadu a používateľom bude pravdepodobne nejaký ten čas trvať, kým si na to vôbec zvyknú. S prihliadnutím na to, že hráči si pripájajú externú myš, to ale to ale nemusí byť až také tragické.

Konektorová výbava pozostáva zo spomínaného portu Thunderbolt 3, dvojice USB 3.0, jedného portu USB 2.0,  HDMI 2.0,  DisplayPortu a ethernetového portu.

Do predaja na našom trhu sa má notebook Predator Triton 700 dostať v auguste, pričom cena začína na 3399€.

30.04.2017

+