MojWindows

Prvé dobrodružstvá archeologičky Lary Croft v staručičkej hre Tomb Raider si dnes už môžete vychutnať priamo vo svojom webovom prehliadači. Zaslúžil sa o to programátor XProger ktorý vytvoril projekt OpenLara. Ten zatiaľ ponúka jednu úroveň tejto rokmi ovenčenej hry, no pozostáva z kompletného zdrojového kódu, kde je možné vkladať ďalšie úrovne a modely.

Webová verzia hry má okrem toho odomknutú snímkovú frekvenciu, pričom pôvodná verzia bola uzamknutá na 30 FPS. Navyše tu nájdete aj možnosť prepínať medzi pohľadom tretej a prvej osoby. Tešiť sa môžete  aj z vylepšenej vizuálnej stránky, čo ukazuje, do akej hĺbky sa nadšenec XProger projektu venoval. Zaujímavé je aj to, že hra okrem klávesnice podporuje ovládanie aj pomocou gamepadov. Otázne je, či bude svoje dielo naďalej vylepšovať alebo to už prenechá ďalším nadšencom.

Hra Tomb Raider z roku 1996 bola oživená vďaka webovým technológiám WebGL a HTML. Pokiaľ si chcete trošku zaspomínať, hrateľnú verziu nájdete na tomto odkaze. Pre tých programátorsky zdatnejších sú k dispozícii aj kompletné zdrojové kódy.

Tomb Raider OpenLara

24.04.2017

+