MojWindows

Od uvedenia najnovšej generácie tabletu Surface Pro ubehol už rok a pol, čo je pre zariadenie tohto typu poriadne dlhým obdobím, kvôli značnému tlaku zo strany konkurencie. A hoci sa zariadenia rodiny Surface na našom trhu predávajú len vo veľmi obmedzenej miere, určitý záujem tu je, a aj vďaka tomu si už napríklad taký Surface Pro 4 našiel stálu pozíciu u predajcov Alza a Nay. Napriek tomu, že je ochotný do týchto zariadení investovať, stále je tu prítomná obrovská zvedavosť dozvedieť sa, akú novinku rodiny Surface aktuálne Microsoft chystá vo svojej kuchyni.

Do obehu sa najnovšie dostali informácie o ďalšej generácii tabletu Surface Pro. Portál Thurrot.com informoval s odvolaním sa na svoj zdroj, ktorý prišiel so zariadením do kontaktu, že Microsoft ani v prípade Surface Pro 5 neupustí od používania vlastného napájacieho konektoru. Nevyhnutne to ale neznamená, že vo výbave sa neobjaví moderný konektor USB-C.

Surface Pro 4

Portál ďalej uvádza, že novinka nebude v porovnaní so súčasným modelom ničím dramatickým, čo poukazuje na skutočnosť, že viac-menej pôjde len o vylepšenie hardvérovej výbavy. Potvrdilo sa aj to, že Surface Pro 5 bude postavený na procesoroch Intel 7. generácie Kaby Lake, presne ako informácie naznačovali už dlhú dobu. Nič iné sa však ani nedalo očakávať.

Ďalšie informácie hovoria, že Microsoft plánuje zachovať kompatibilitu s príslušenstvom pre Surface Pro 3 a Pro 4, takže očakávať výraznejšie zmeny po stránke dizajnu by bolo zbytočné. Viac by sme sa o pripravovanej novinke mali dozvedieť v najbližších týždňoch, no nateraz to vyzerá skutočne tak, že pôjde len o mierne vylepšený model.

Tip o dostupnosti Surface Pro 4 v obchodoch Nay nám zaslal čitateľ Róbert Jahoda, za čo ďakujeme.

09.04.2017

+