MojWindows

Microsoft mal do svojho systému Windows 10 ako súčasť aktualizácie Creators Update pridať rozhranie nazvané „MyPeople“. Nakoniec k tomu z dôvodu časovej tiesne nedošlo a termín implementácie bol posunutý až na tretiu vlnu aktualizácie Redstone, ktorá je momentálne plánovaná na september 2017.

Náš tip
Komunikačného centra MyPeople sa v Creators Update nakoniec nedočkáme | Windows 10

No zatiaľ čo bežným používateľom nezostáva nič iné, len čakať, tí zapojení do programu Windows Insider už získali možnosť novinku čiastočne otestovať. Verejne sa objavila v najnovšej testovacej zostave systému Windows 10 (16184).

Rozhranie umiestnené na paneli úloh má plniť úlohu komunikačného centra pre rýchlu možnosť ako sa spojiť s kontaktmi, ktoré sú pre používateľa dôležité.

MyPeople

Združuje v seba navyše viacero aplikácií určených pre komunikáciu, či už ide o Skype, e-mailového klienta alebo aplikáciu Ľudia. Tie pritom tvoria len nevyhnutný základ a ponuka sa bude postupom času rozširovať, aby tak došlo k pokrytiu čo najväčšieho okruhu kontaktov.

mypeoplebar

Používateľ si môže konkrétne kontakty vo forme okrúhlych ikon postupne pripínať na panel úloh, čím si následný prístup k nim uľahčí ešte o niečo viac. Pridanie MyPeople na panel úloh predstavuje pomerne veľký zásah do rozhrania a kvôli svojej komplexnosti bude vyžadovať poriadne dávku testovania. Zatiaľ sa nachádzame len na začiatku.

30.04.2017

+