MojWindows

Za ostatné dni sa do obehu dostalo viacero informácií o smartfónoch, ktoré Microsoft síce pripravoval, no nakoniec sa nedostali z rôznych dôvodov do finálnej produkcie a predaja. Len pred pár dňami to bola Lumia 555, vystupujúca pod kódovým označením „Guilin“, a teraz sa dozvedáme o ďalšom prototype označenom len ako NOKIA id326-1.

Náš tip
Video zachytávajúce zrušený model Lumia 555 je smutným mementom toho, čo mohlo byť

Nokia Lumia prototyp

Keďže k zrušeniu projektu došlo už v začiatkoch, podrobnosti o presnej hardvérovej výbave ani finálnom modelovom označení tejto Lumie nie sú známe. Smartfón bol ale vytváraný ešte s operačným systémom Windows Phone 8.1.

Nokia Lumia prototyp 2

Vyniká pritom tenkými rámikmi okolo obrazovky, čo tomuto kúsku dodávajú šmrnc. Okrem toho, že vo výbave sa nachádzal procesor Snapdragon 200 a rozlíšenie obrazovky bolo 720 x 1280 pixelov viac nevieme.

Nokia Lumia prototyp 3

Portál WinCentral ale uvádza, že prototyp mal podľa pôvodných plánov spadať do rodiny smartfónov Nokia X využívajúcej operačný systém Android. Počas prvotného vývoja ale nakoniec došlo k rozhodnutiu nasadiť radšej Windows Phone 8.1, čo ale aj tak v konečnom dôsledku z nejakých dôvodov nebolo tým pravým, a vo vývoji sa nepokračovalo.

Zdroj: WinCentral

18.04.2017

+