MojWindows

Microsoft oznámil uzatvorenie patentovej dohody so spoločnosťou Casio, ktorá je v našich končinách známa hlavne výrobou kalkulačiek a hodiniek. Na základe novej dohody môže japonský výrobca elektroniky vo svojich produktoch používať celú škálu technológií pre inteligentné hodinky.

Keď ide o inteligentné hodinky, Microsoft skúšal preraziť so svojou sériou Microsoft Band, no všetky informácie poukazujú na skutočnosť, že sa výrobou vlastných produktov v tejto oblasti prestal zaoberať koncom minulého roka.

Náš tip
Microsoft dal náramku Band 3 stopku, znamená to však úplný koniec?

Oficiálne vyjadrenie k podpísaniu novej dohody hovorí, že kombináciou inteligentných hodiniek Casio s technológiami Microsoftu budú zákazníci schopní vyťažiť zo svojich zariadení omnoho viac.

Nakoľko Microsoft vlastní viacero patentov pre nositeľnú elektroniku, pokrývajúc oblasti ako operačný systém, konektivita, využitie senzorov, prepojenie s umelou inteligenciou a podobne, Casio určite bude mať z čoho vyberať pre vlastné využitie.

Aký presne výsledok prinesie nová spolupráca ešte len uvidíme, no pravdepodobne dôjde k integrácii technológií alebo služieb Microsoftu do inteligentných hodiniek so systémom Android, ktoré bude vyrábať Casio. Microsoft týmto spôsobom zostane činný v segmente nositeľnej elektroniky aspoň z úzadia.

Náš tip
Microsoft pre zamestnancov vyrábal exkluzívnu bielu verziu náramku Band 2

Zdroj: Microsoft

05.04.2017

+