MojWindows

Aplikácia Instagram rovnomennej sociálnej siete sa pre používateľov na systémoch Windows 10 a Windows 10 Mobile dočkala aktualizácie. Vďaka pravidelnému vydávaniu nových verzií sa tak postupne dostáva po stránke funkcií na rovnakú úroveň so svojimi protipólmi na systémoch Android a iOS.

Najnovšie bola rozšírená o možnosť posielať prostredníctvom priamych správ miznúce fotografie a videá. Funguje to tak, že v prehľade priamych správ kliknete na ikonu Fotoaparát a zachytíte fotku alebo video. Tie potom môžete upraviť pridaním textu, nálepiek alebo kreslením a následne odošlete požadovanej osobe. Hneď po tom, ako sa fotka alebo video zobrazí, dôjde k  jej vymazaniu, podobne ako je v prípade služby Snapchat.

Instagram

Ďalším vylepšením aplikácie je možnosť v jednom príspevku pridať až 10 fotografií alebo videí. Funguje to tak, že používateľ bude pri nahrávaní obsahu do svojho profilu vidieť ikonu pre prechod k výberu viacerých fotiek a videí. Na tú klikne a následne už len označuje, čo všetko chce pridať. Po nahraní sa album zobrazuje ako klasický príspevok, no po jeho rozkliknutí je možné posúvaním doprava a doľava prehliadať všetok pridaný obsah.

20.04.2017

+