MojWindows

Firma HP predstavila na podujatí Coachella Valley Music and Arts Festival 2017 nový rad svojich notebookov HP Pavilion. V prípade nových modelov sa zameriava najmä na dnešných študentov a budúcich tvorcov.

Nové konvertibilné zariadenia a laptopy HP Pavilion prichádzajú s bohatou ponukou vybavenia a výkonnostných konfigurácií, ktoré boli typické skôr pre zariadenia z vyšších cenových radov. Ako vylepšenia HP uvádza použitie prémiových materiálov ako 3D tvarovaný kov pre odstránenie viditeľných spojov, USB-C porty, či podporu aktívneho pera.

HP Pavilion X360

Nový HP Pavilion X360 patrí medzi konvertibilné zariadenia a umožňuje tak pracovať v štyroch režimoch, podobne ako to poznáme zo zariadení Yoga.  Dostupný bude v 11,6-, 14- a 15,6- palcových vyhotoveniach a rôznych konfiguráciách. Najmenší z trojice ponúkne skromnú výbavu – Intel Pentium N4200, 4GB RAM a 500GB pevný disk.

Dvojku väčších modelov je potom možné osadiť až procesorom Intel Core i7, 16 GB operačnej pamäte a grafickými kartami Nvidia alebo Radeon. Taktiež je tu možné siahnuť po M.2 SSD disku, ktorý podstatne zrýchli načítavanie systému a prácu s aplikáciami.

HP Pavilion X360_02

Súčasťou balenia v prípade každého z trojice modelov má byť aktívne pero. Výrobca ďalej uvádza, že špeciálne pánty, prevzaté z radu HP ENVY, výrazne spríjemňujú písanie na klávesnici a tiež zlepšili prístup vzduchu k spodným vetracím otvorom. Modely  HP Pavilion X360 pre rok 2017 budú na Slovensku dostupné od polovice júna, ceny zatiaľ neboli zverejnené.

HP Pavilion

Tradičná línia notebookov Pavilion bude dostupná so 14, 15,6 alebo 17-palcovými displejmi v rozlíšení Full HD alebo s Full HD IPS a možnosťou zvoliť si aj dotykový variant.

Opäť tu bude na výber zo širokej škály konfigurácií. Vybrať si bude možné z viacerých procesorov od spoločnosti Intel a AMD, rôzne kombinácie diskov, ako aj výber samostatných grafických kariet AMD Radeon a Nvidia GeForce. Dostupnosť na Slovensku opäť od júna, ceny neboli uvedené.

HP Notebook Pavillion_01

HP ešte uvádza niekoľko detailov o novom rade HP Pavilion:

  • Batérie s až 12-hodinovou výdržou a HP Fast Charge (90% za 90 minút) pri vybraných modeloch
  • Možnosť lepšieho bezdrôtového pripojenia s Intel 2x2ac WiFi
  • Kamera HP Wide Vision HD alebo voliteľná kamera FHD IR s podporou Windows Hello
  • Vynikajúci zvukový výkon vďaka duálnym reproduktorom, HP Audio Boost a vyladenie od profesionálov z B&O Play
  • Jedinečné farebné varianty vrátane modrej, zlatej, ružovej, striebornej, mätovo zelenej a červenej

25.04.2017

+