MojWindows

Doplnené 7.4.2016

V prípade, že sa pokúsite spustiť aplikáciu Messenger na smartfóne so systémom Windows Phone 8.1, budete privítaní hláškou, ktorá vám oznamuje, že daná verzia aplikácie od 29. marca nepodporuje posielanie správ. Zároveň budete vyzvaní, aby ste si  pomocou odkazu stiahli novú verziu aplikácie Facebook, ktorá umožňuje so správami pracovať. Keď však prejdete pomocou odkazu do aplikácie Obchod, okamžite zistíte, že daná aplikácie nie je podporovaná pre váš systém, ale len pre Windows 10 Mobile.

Pôvodná verzia článku hovorila o úplnom ukončení podpory aplikácií, no reálne došlo len k zrušeniu možnosti posielať a prijímať správy. Aplikáciu Facebook je možné používať aj naďalej, no bez prístupu k funkcii Správy. Túto skutočnosť sme preto zohľadnili v upravenej verzii obsahu. 

Facebook WP

Facebook prostredníctvom oficiálneho blogu pred pár dňami ohlásil plánované ukončenie podpory prijímania a posielania správ pomocou svojich aplikácií Facebook a Messenger pre staršie operačné systémy. Situácia sa týka systémov Android, iOS, ale hlavne Windows. Informácie pritom boli zverejnené dosť narýchlo, keďže podpora bude ukončená už ku koncu tohto mesiaca.

Práve v prípade operačného systému Windows bude zmena asi najciteľnejšia. Zo zverejnených informácií totiž vyplýva, že podporované a navyše aj použiteľné budú aplikácie Messenger a Facebook len na systémoch Windows 10 a Windows 10 Mobile.

Niektorí používatelia boli o nadchádzajúcej situácii informovaní prostredníctvom e-mailov, kde vývojári stojaci za aplikáciou Messenger vysvetľujú, že nepodporované aplikácie sa efektívne stanú nefunkčnými a nebudú umožňovať prijímať ani odosielať správy.

Používateľom spoločnosť odporúča podniknúť náležité kroky, čo v prípade zariadení s niektorou zo starších verzií systémov Windows znamená inováciu operačného systému na novú verziu. Majiteľom zariadení, ktorí tento krok nemôžu z nejakého dôvodu vykonať, je odporúčané prejsť na používanie webovej verzie Facebook.com, odkiaľ môžu správ posielať bez rozdielu toho, aký systém používajú.

Podpora posielania správ tak má byť ukončená pre nasledovné Windows aplikácie:

  • Facebook pre Windows Phone
  • Messenger pre Windows Phone 8 a 8.1
  • Desktopová verzia Facebook pre Windows 8 a 8.1

Zdroj: Facebook

07.04.2017

+