MojWindows

EarTrumpet je veľmi jednoduchá, no extrémne užitočná aplikácia, ktorá do panela úloh systému Windows 10 zavádza rozhranie pre ovládanie hlasitosti jednotlivých spustených aplikácií. Ide o funkcionalitu, ktorá efektívnym a prehľadným spôsobom nahrádza systémové nastavenia Zmiešavač hlasitosti, ku ktorým sa používateľ musí preklikávať.

Funguje to tak, že po stlačení na ikonu aplikácie v oznamovacej oblasti dôjde k zobrazeniu zoznamu aplikácií, v ktorých je možné individuálne nastaviť úroveň hlasitosti. Z ponuky si používateľ následne môže upravovať hlasitosť aplikácie, kde to potrebuje.

Kliknutie pravým tlačidlom myši na ikonu EarTrumpet zase zobrazí zoznam pre prepínanie medzi dostupnými zvukovými zdrojmi. Týmito funkciami tak vlastne dochádza k úplnému nahradeniu systémového ovládania zvuku. Aplikácia je navyše úplne bezplatná a na stiahnutie dostupná cez obchod Windows Store. Po spustení systému taktiež dochádza k jej automatickému spusteniu. Rozhodne preto stojí za vyskúšanie.

V prípade, že by ste chceli ikonu systémových nastavení odstrániť z oznamovacej oblasti a používať len EarTrumpet, môžete tak urobiť priamo cez Nastavenia->Prispôsobenie->Panel úloh->Vyberte ikony, ktoré sa zobrazia na paneli úloh.

Nastavenia ikony panel uloh

18.04.2017

+